Gaya Odmiana Średnio Wczesna

Średnio wczesna odmiana ziemniaków jadalnych w typie kulinarnym A/B – ogólnoużytkowym. Zawiązuje średnio 12-14 dużych, okrągło-owalnych bulw o żółtej skórce i miąższu. Nie ciemnieje po obraniu i ugotowaniu. Wykazuje się dużą trwałością przechowalniczą. Cechuje ją wysoka odporność na mątwika, parcha i zarazę ziemniaka, jak również na wirusa Y i pustowatość bulw. Gaya to odmiana o bardzo niskich wymaganiach glebowych, zalecana do uprawy na terenie całego kraju. Doskonale znosi suszę i wysokie temperatury, pod tym względem zalicza się do najbardziej odpornych odmian na rynku. Wyróżnia się bardzo wysokimi walorami smakowymi, które zachowuje do późnej wiosny.

  • Projekt bez nazwy (1)
    Typ kulinarny A/B - ogólnoużytkowy
  • Projekt bez nazwy (1)
    Bardzo wysoki plon handlowy
  • Projekt bez nazwy (1)
    Bardzo żółty miąższ
  • Projekt bez nazwy (1)
    Długie przechowywanie
  • Projekt bez nazwy (1)
    Odporność na parcha
  • Projekt bez nazwy (1)
    Nie ciemnieje po ugotowaniu
  • Projekt bez nazwy (1)
    Odporność na suszę
  • Projekt bez nazwy (1)
    Odporność na wysoką temperaturę
  • Projekt bez nazwy (1)
    Bardzo wysokie walory smakowe

Jesteś zainteresowany?

Skontaktuj się z nami, w najwygodniejszej dla Ciebie formie!

TELEFONFORMULARZ

Zobacz Nasze Wideo

Wypełnij formularz i dowiedz się więcej!

Contact Form Demo